Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکترحسینی عضو هیئت مدیره بانک به عنوان تنها عضو حاضر از شبکه بانکی در پنل بانکداری باز در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت گفت: مدل کسب و کار آینده بانکها با ورود فین تک ها دگرگون می شود، بانک متبوع نیز زمینه را برای ورود به این حوزه فراهم کرده و به زودی اولین محصول فین تک بانک سپه ارائه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش صدای ایران دکترحسینی در پنل تخصصی بانکداری باز (Open Banking) که با حضور متخصصان این حوزه در سالن رودکی مرکز همایش های بین المللی برج میلاد برگزار شد اظهار داشت: بانکها امروز با یک واقعیت مجازی در عرصه بانکداری دیجیتال روبرو هستند که به شدت با مدلهای قبلی بانکداری رقابت می کند و اگر بانکها نخواهند ویژگیهای جدید این مدل را درک و خود را با آن تطبیق دهند عملاً بازنده این مدل جدید خواهند بود.
عضو هیئت مدیره با تأکید بر این که بانکها فرصت نگاه به بانکداری باز به عنوان موضوعی لوکس و ویترینی ندارند تصریح کرد: اصلی ترین چالشی که فین تک ها ایجاد خواهند کرد تغییر در مدل کسب و کار بانکی است و در این زمینه موضوع زنجیره ارزش بانکی بسیار مهم است.
حسینی با اشاره به 5 مفهوم کلیدی در زنجیره ارزش بانکی گفت: اولین حلقه این زنجیره مبحث دسترسی مشتریان است که با ورود فین تک ها کاملاً متحول خواهد شد.
وی از مشاوره های مالی، توسعه محصولات و خدمات، فرایندسازی تراکنش ها و واحدهای پشتیبان به عنوان سایر حلقه های کلیدی زنجیره ارزش بانکی نام برد و افزود: در حال حاضر، به جای اکوسیستم بانکی با اکوسیستم مالی مواجه هستیم. صحبت از اکوسیستم مالی یعنی تمام خدمات مشاوره ای مالی که علاوه بر بانکها، حوزه های بورس، بیمه و سایر خدمات مالی را پوشش می دهد و در این میان با ورود فین تک ها عملاً بانک نقش مشاوره مالی را عهده دار می شود.
عضو هیئت مدیره در ادامه خاطر نشان کرد: توسعه محصولات و خدمات، محوری ترین موضوع در زنجیره ارزش بانکی است و همگان اذعان دارند که توسعه محصولات و خدمات با حضور در فضای Open Banking دگرگون می شود.
حسینی درخصوص اهمیت فرایند سازی تراکنش ها در زنجیره ارزش بانکی گفت: بانکداری باز یک انقلاب در حوزه تراکنشهای بانکی است و بانکها به عنوان نهادهای مالی با توجه به کیفیت، اندازه و سرعت تراکنشها باید مدل کسب و کار خود را با ورود به عرصه Open Banking تغییر دهند.
وی با اشاره به نقش واحدهای پشتیبان در زنجیره ارزش بانکی افزود: واحدهای درونی و ذینفعان بیرونی بانکها که در زمینه های مختلف حقوقی، قانونی، امنیتی و فنی فعالیت می کنند با ورود به بانکداری باز ماموریتها و رویکردهایشان متفاوت خواهد شد و بانکی در این مدل جدید موفق خواهد بود که بتواند مشاور معتمدی برای مشتری، رهبر محصول، قهرمان تراکنشها و ارائه دهنده راه حلهای معتبر باشد و در یک کلام بتواند بانکداری جامع را با گروه بندی مشتریان و ارزش گذاری آنها اجرایی کند.
حسینی در پاسخ به این سئوال که علت عدم ورود بانکها به حوزه بانکداری باز چیست؟ اظهار داشت: خلاء سیاستگذاری در این حوزه، موضوعات مرتبط با معماری و استانداردهای روز پلتفرم ها و بحث الزاماتی که برای مالکیت داده های مشتریان وجود دارد از جمله دلایل عمده احتیاط بانکها در ورود به این حوزه می باشد.
عضو هیئت مدیره با اشاره به نحوه تعامل بانکها با استارت آپ ها در اروپا گفت: بانکها به سه شکل با ظهور استارت آپ ها برخورد می کنند گروهی آنها را تهدید می پندارند، برخی استارت آپها را در کنار خود و همکار خود تلقی می کنند و بعضی از بانکها نیز استارت آپها را خریداری می کنند.
وی در پایان نحوه تعامل با فین تکها در فضای بانکداری در سطح جهان را موضوع جدیدی ندانست و تصریح کرد: ما باید در ایران از تجربه سایر کشورها در اروپا و آسیا استفاده کنیم و استانداردهای لازم را در این خصوص عملیاتی کنیم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۹۶۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

برات الکترونیک سپامی خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، معاون فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران، تأمین مالی را یکی از چالش‌های اصلی کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی دانست و گفت: خوشبختانه با پیاده‌سازی برات الکترونیک سپامی در بانک صادرات ایران به‌عنوان نخستین بانک، این چالش تا حد زیادی برطرف شده است و کسب‌و‌کار‌های زنجیره تأمین، پس از اعتبارسنجی، می‌توانند به‌اعتبار بانک صادرکننده برات و بانک مرکزی، نسبت به تأمین مالی مبادلات تجاری خود اقدام کنند.

محمد رضوان‌مدنی، برات الکترونیک سپامی را خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تأمین مالی زنجیره تأمین واحد‌های تولیدی و کسب‌و‌کار‌ها دانست و افزود: نخستین برات الکترونیک سپامی، اوایل اردیبهشت‌ماه توسط بانک صادرات ایران در محیط عملیاتی صادر شد و کنار چک امن دیجیتال، سفته و برات الکترونیک توانست مجموعه ابزار‌های تجارت الکترونیک در بانک صادرات ایران را برای ارائه خدمات بهتر به مردم، خصوصاً کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی تکمیل کند.

به‌گفته رضوان‌مدنی، تسریع و تسهیل فرایند تأمین مالی و سرمایه در گردش کسب‌و‌کار‌ها و بنگاه‌های تولیدی، کاهش نیاز به دریافت تسهیلات جدید برای تأمین مالی سرمایه در گردش و تقویت روابط پایدار بین تولیدکننده و تأمین‌کننده ازجمله مزایای بهره‌مندی از این ابزار جدید تجارت الکترونیک برای اجزای زنجیره تأمین است.

وی اضافه کرد: واحد‌های تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تأمین‌کنندگان می‌توانند با مراجعه به پلت‌فرم تأمین مالی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران از این ابزار که بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تأمین مالی زنجیره تأمین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده است و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تأیید هیئت عامل بانک مرکزی نیز رسیده است، استفاده نمایند.

گفتنی است برات الکترونیک غیرکاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال، با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک صادرات ایران بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تأدیه مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد. این سند تجاری الکترونیکی، تمامی ویژگی‌های ذکرشده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک را داراست و بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، امکان صدور 80 هزار میلیارد تومان برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی در سال 1403 پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • رونمایی از سکوهای زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران